Via Ferrata în Cheile Galbenului, o aventură fabuloasă pentru familiile antrenate!

NoGravity » Recomandări » Via Ferrata în Cheile Galbenului, o aventură fabuloasă pentru familiile antrenate!

Sâmbătă, 5 iunie, am fost alături de câțiva prieteni să documentăm fabuloasa zonă de via ferrata din Cheile Galbenului, amenajată de Montan Club White Wolf.  

Primul cuvânt care ne-a venit în minte este: Fabulos! Traseele de via ferrata sunt foarte bine curățate și marcate, având diferite grade de dificultate, de la A la E, unde A este foarte ușor, iar E este foarte dificil.

ATENȚIE! Indiferent de experiența în cățărare, este bine să vă calibrați un pic parcurgând întâi trasee cel mult medii (grad C). Odată începute, traseele de via ferrata nu permit retrageri intermediare.

De asemenea, am remarcat liniile foarte bine marcate de trasee de escaladă, multe dintre ele cotate însă în vechiul sistem de dificultate alpin, care este un mix între lungimea al traseului și dificultatea în parcurgere mixtă (la liber și artificial).

Camera echipamentelor este impresionantă. O recomand oricui care nu are propriul echipament și nu dorește să primească improvizații de la așa ziși „experți”. Taxa de 50 lei pentru ham, lonje echipate și cască mi se pare un cost mai mult decât cinstit pentru echipament și, mai important, un semn de recunoaștere a meritelor Montan Club White Wolf la amenajarea zonei.

Nu în ultimul rând membrii clubului, respectiv adolescenții din zonă, se implică activ atât în informarea și în asistarea clienților, cât și la echiparea / dezechiparea acestora. Ne-a făcut plăcere și onoare să ne lăsăm pe mâinile lor.

Ca orice noi veniți în zonă, având în grup un rebel montan de numai 7 ani, am parcurs trasee considerate ușoare și medii (gradul B și C).

De asemenea, am găsit locații generoase de campare în zonă, ceea crește considerabil potențialul de activități pe verticală pe care le putem oferi participanților într-un weekend la cort.

După acest preambul mai amplu, voi trece direct la concluzii:

O resursă generoasă despre echipamentul și traseele de via ferrata din România puteți găsi la: https://viaferrataromania.wordpress.com/.

Data articol: 22 iulie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *