Educație Montană în Școli și Licee – Trecut, Prezent și Viitor

NoGravity » Blog » Educație Montană în Școli și Licee – Trecut, Prezent și Viitor

Te-ai întrebat vreodată cum a apărut și a fost implementată pentru prima oară educația montană în școlile și liceele? Echipa NoGravity Club îți povestește cum o idee simplă adresată propriilor copii s-a transformat într-o inițiativă la nivel național.

Începuturi

10 septembrie 2023 – O membră a echipei s-a gândit să organizeze în Șoala Altfel un atelier de echipament montan în clasa fiului ei. Ideea ni s-a părut foarte bună și am lansat aceeași invitație și altor școli și licee din București.

18 septembrie 2023 – Împreună cu prietenii de la Kidibot și am trimis invitații pentru acest atelier mai multor școli și licee din București. Rezultatele au depășit orice așteptare: peste 80 de școli și licee din București au dorit să beneficieze de atelierele noastre gratuite în perioada Școlii Altfel și a Săptămânii Verzi.

9 octombrie 2023 – După o perioadă extrem de solicitantă în care am programat peste 220 de clase de elevi am ținut primele ateliere de educație montană în Liceul Teoretic Bilingv „Ita Wegman”.

Prezent

19 decembrie 2023 – Am reușit printre picături să lansăm varianta Beta a noului nostru website www.nogravity.ro. El reflectă reinventarea noastră profundă care a început în primăvara acestui an.

21 decembrie 2023 – Am ținut ultimele ateliere de educație montană ale anului 2023 și am vizitat prima școală gimnazială din Județul Ilfov.

În 3 luni am reușit să vizităm 4.000 de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal din 168 de clase din 32 de unități de învățământ bucureștene, după cum urmează:

Jurnalele noastre săptămânale de activitate pot fi descărcate în format Word și PDF aici.

Viitor

Mulțumiri speciale:

Data articol: 29 decembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *