De ce prefer să merg cu trenul pe Valea Prahovei?

NoGravity » Sfaturi de călătorie » De ce prefer să merg cu trenul pe Valea Prahovei?

Imaginează-ți o călătorie în care nu îți ții mâinile pe volan sau pe bara de metrou, autobuz sau tramvai. O călătorie în care, stând jos, poți privi pe geam, citi sau pierde vremea pe mobil. În care ai putea chiar conversa cu ceilalți pasageri!

Imaginează-ți o călătorie cu trenul spre Valea Prahovei, care durează maxim 2 ore lipsite de stres, la finalul căreia vei coborî într-o lume mai verde, cu aer mai curat, înconjurată de munți, în care timpul curge mai încet.

Indiferent cum îți petreci timpul pe drum, din dreptul localității Comarnic merită să privești pe geam la cei mai puțin inspirați, care au preferat deplasarea cu mașina, iar acum merg bară la bară, întrebându-se dacă mai găsesc loc de parcare la destinație.    

Începând cu Sinaia, poți alege să cobori în orice stație de tren – Sinaia, Bușteni, Azuga sau Predeal. Fiecare oferă perspective și trasee interesante către Munții Bucegi și Baiului. Din Predeal poți privi sau apuca chiar și spre Piatra Mare sau Postăvaru!

O dată coborât din tren poți alege să lenevești într-o cafenea sau străbate poteci mai domoale sau mai abrupte prin păduri și poieni, pentru a-ți reaminti că ești viu și că există viață și în afara școlii si a serviciului.

La finalul zilei vei fi obosit, dar mulțumit și te vei urca în tren, spre confortul urban pe care începuseși  să nu îl mai apreciezi la adevărata lui valoare.

Cele maxim 2 ore de drum le vei putea petrece servind o băutură, citind o carte sau postând pe rețelele sociale cele mai bune poze din ziua aceea. Sau poți chiar conversa cu ceilalți pasageri!

Călătoria cu trenul durează mai puțin decât cea cu mașina, este mai sigură, iar timpul petrecut mai agreabil. Costul unei călătorii dus-întors pe Valea Prahovei pentru un adult la clasa a II-a este 70 lei. Trenurile sunt din oră în oră. Biletele se pot achiziționa și online.  

În aceste condiții, poate un titlu mult mai inspirat pentru acest text ar fi fost „De ce preferi să mergi cu mașina pe Valea Prahovei?”.

P.S.: Dacă îți dorești o zi asezonată cu mai multă adrenalină, în care mușchii să lucreze mai mult, pentru a te purta în locuri care merită descoperite, alege una din experiențele NoGravity. Descoperă aventura alături de oameni cu experiență în activitățile montane!

Fotografia folosită pentru a ilustra acest material a fost realizată de Gherbaluta Cosmina și a fost publicată pe Unsplash.

Data articol: 21 iulie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *