Cum poți achiziționa online bilete gratuite la CFR ca elev?

NoGravity » Sfaturi de călătorie » Cum poți achiziționa online bilete gratuite la CFR ca elev?

Gratuitatea / reducerea la biletele CFR pentru elevi se acordă tinerilor care urmează o formă de învățământ obligatoriu, profesional / liceal acreditat / autorizat din România, care au carnet de elev vizat la zi și pe  care va avea înscris pe prima filă CNP-ul elevului.

Elevii beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Pentru călătoria la clasa I, vagon de dormit sau cușetă, elevi vor plăti integral diferențele tarifare, respectiv diferența de clasă și tariful de rezervare clasa I / supliment de pat (la călătoria la vagon de clasa I sau la vagon de dormit) sau tariful suplimentului de pat la călătoria cu vagon cușetă.

Ce trebuie făcut pentru a putea cumpăra online bilete gratuite CFR?

Pentru a cumpăra bilete online este necesar ca elevul să dețină un ID emis de CFR Călători, respectiv să aibă înregistrat și validat un profil pentru anul școlar în curs. Acesta se poate obține, anual, de la casele de bilete sau agențiile de voiaj, unde este necesară prezentarea în original (fizic) a carnetul de elev și a actului de identitate (dacă elevul are peste 14 ani).

La verificarea legalității călătoriei în tren, elevii trebuie să prezinte carnetul de elev vizat pentru anul în curs, iar pentru cei din învățământul liceal sau profesional acreditat și un act de identitate in original (carte de identitate sau pașaport).

Elevii din învățământul primar și gimnazial vor prezenta doar carnetul de elev și o copie a certificatului de naștere. Elevii din clasele pregătitoare care nu au carnet de elev vor prezenta adeverință doveditoare și o copie a certificatului de naștere.

Orice altă situație va însemna lipsa unei legitimații de călătorie valide, aplicându-se tariful de taxare în tren pentru adulți. Mai multe informații aici.

Data articol: 21 iulie 2023
4 comentarii
 1. Lorenzo Năstase spune:

  Nu găsesc

  1. NoGravity spune:

   ID-ul CFR se ia din gară (nu online). Va trebui să aveți carnetul de elev al elevului vizat pe anul școlar în curs. Mulțumim!

 2. Iuga Mariana spune:

  Bună ziua. Acum 1 luna am călătorit cu fetita eleva în clasa a 4 și din păcate am pierdut acel cartonaș pe care scria id- ul fetitei. Cum pot face rost de acel id sa pot cum online bilete de tren? Va mulțumesc ptr răspuns. Fetita se numește Iuga Andreea Mihaela.

  1. NoGravity spune:

   Bună ziua dna. Iuga.

   Pt a reface ID-ul CFR pierdut este suficient să mergeți din nou cu carnetul de note vizat pe anul în curs într-o gară sau agenție CFR și să cereți eliberarea unui nou ID CFR.

   Pentru mai multe informații nu ezitați să contactați CFR. Noi ne ocupam cu proiecte educative pentru copii și tineri 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *