Reducere 10% pentru mini-grupurile de 4 persoane Detalii

Cu copiii pe Vârful Sorica. Învățăm unii de la alții

9 august 2020

Marin Moraru în Suntem ceea ce sunt amintirile noastre subliniază ansamblul zărit dintr-o privire amplă aruncată peste cufărul amintirilor. Iar de la înălțimea senectuții sale cuprinde un întreg univers pornit din pruncie, cam cât Marele Rift; o imensitate.

Îndreptându-ne spre viitor, la ceea ce sădim azi, ne-am preocupat de fetele cu care am pornit din Azuga spre Vf. Sorica și am continuat cu o coborâre terminată pe la capătul estic al stațiunii prahovene. Cu vârste cuprinse între opt și treișpe` ani, perspective de viață diferite și tot timpul, lor, din lume, fetițele excelează la „citire”, mate`, vorbesc fluent limbi străine, mânuie dibace telefoante hi-tech, sunt în pas cu moda și nu numai. Pot participa la conversații demne de serate dansante, sunt precoce.

Acolo, sus în Baiului, au întâlnit necunoscutul dat de evadarea din matriarhat și patriarhat înlănțuirea școlii, reprizele de joacă, dezinfectatul mâinilor și alte obiceiuri citadine. Au parcurs fără văicăreli crâncene mai mulți kilometri, au urcat o diferență de nivel însemnată; astea-s detalii.

„Mi-a arătat o poartă magică”  șoptește ca pentru sine micul bandit („bandiții” s-a intitulat gașca viitoarelor dameexploratoare), iar măgulirea ne-a cuprins instant. E confirmarea succesului dat de autenticitate clipei petrecute pe o urcare grea, prin afinișul descoperit în premieră, suprapusă cu „predarea” unor cunoștințe elementare despre comportamentul, echipamentul, la și pe munte (există diferențe!), plus practica, elementară , în dezvoltarea ulterioară a lor. Și a noastră.

Elemente de geografie, geologie, fauna și flora locală, s-au intercalat cu gustoasele sandwichuri, zâmbetele lor de-o candoare copleșitoare, câteva îmbrățișări și-o altă întreagă pleiadă de autenticitate au presărat o zi întreagă. Copiii ne-au transpus în vremuri perimate, demne de Creangă. Am redevenit țânci, automat inocenți și cât se poate de cinstiți. Poate părea terifiantă experiența, dar am gestionat-o, avea și gust.

Poate chiar suntem ceea ce sunt amintirile noastre, doar timpul ne-o va spune. Cert e că viitorul e tot în ale noastre mâini. Iar ceea ce suntem pentru plozi e mai presus de ceea le verbalizăm.

Vom descoperii aventura mâine și poimâine, atât timp cât ne-a mai rămas. Nu-i vom lepăda pe cei mici, sunt roua dimineții; nu doar cafeau țigările și călcatul cămășii. Vom traversa timp la braț cu ei!

, ,

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail